PA, GDE JE ZAPELO: Još jedan dokaz da ne ume baš svako da šlepuje!

Zaglavljeni šleper na zemljanom putu u ataru jednog kanadskog sela... Nikakav problem, dolazi traktor da ga izvuče, međutim, stvari baš nisu tako jednostavne kako se mnogima čine!

Ostati zagljavljen sa vozilom na nekom, uglavnom teško prohodnom terenu, svakako da nije idealna situacija, ne samo za ego vozača, već generalno gledano, a čak i da ima nekoga u blizini ko bi mogao da vas izvuče, stvari nisu baš uvek tako jednostavne kako se mnogima na prvi pogled čine.

To je na svojoj koži najbolje iskusio vlasnik jednog Peterbilt tegljača, koji je ostao zaglavljen u blatu sa poluprikolicom i prikolicom, na svega par metara od asfaltnog puta, nedaleko od kanadskog gradića Rosetown, u provinciji Saskačuan.

U pomoć je ubrzo pritekao neko sa traktorom, međutim, neiskustvo i loše odabrana mesta na kamionu za vezivanje užadi/sajli dovela su do daleko većeg problema nego što je samo zaglavljivanje! Kao što vidite, kamionu je bukvalno iščupana kompletna “njuška”, zajedno sa prednjom osovinom!

Na svu sreću, motor je ostao na svom mestu, a nakon ovog neuspelog pokušaja, ipak su pozvani profesionalci iz Rosetown Towing koji su prvo izvukli sam kamion, a zatim angažovali drugi tegljač da povuče poluprikolicu i prikolicu na obližnji asfaltni put.

Nije poznato kolika je krajnja šteta na Peterbilt kamionu, kao i koliko je vozača koštalo ovo (ne)zadovoljstvo zaglavljivanja i “čupanja njuške”. U svakom slučaju, sledeći put će sigurno dobro razmisliti koga će zvati u pomoć ako se nađe u sličnoj situaciji.

Đorđe Pavićević/TopSpeed