OBRAČUN TITANA: McLaren Senna vs Lamborghini Aventador SVJ vs McLaren P1 (VIDEO)

Da li je jedan od najnovijih hipersportskih modela iz McLarenove „ergele“, koji nosi ime legendarnog brazilskog F1 šampiona, zaista dovoljno brz da „stane na crtu“ Aventadoru SVJ i McLarenu P1!?

Pored toga što su više nego egzotični, naravno, samim tim i basnoslovno skupi, hipersportski modeli uvek sa sobom nose i određen „teret“ poređenja sa konkurencijom, barem kada je u pitanju ubrzanje i maksimalna brzina.

Performanse „na papiru“ su jedna stvar, a trke ubrzanja nešto sasvim drugo, što je pokazao i ovaj kratki „obračun“ na jednoj švajcarskoj avio-pisti, na kojoj su „koplja ukrstili“ McLaren Senna, Lamborghini Aventador Super Veloce Jota (SVJ), kao i pomalo zaboravljeni McLaren P1.

This time I have filmed a lovely Mclaren Senna drag racing other supercars! You will see it racing against a Lamborghini Aventador SVJ, Aventador LP750SV and Mclaren P1! I hope you enjoy the video.Feel free to hit the 'thumbs up' button if you like the video! Make sure that you follow me on YouTube and subscribe to my supercar channel for the latest videos!FOLLOW ME ALSO ON OTHER SOCIAL MEDIA:Facebook: http://www.fb.com/cvdzijdenInstagram: https://instagram.com/cvdzijdenBE SURE AND WATCH THIS VIDEO IN 1080p HD 50FPS QUALITY!Thanks for watching!Ciao, Chris /#cvdzijden

Iako neki vlasnici baš i nisu bili na visini zadatka kada je reč o startovanju, nakon nekoliko „potezanja“, bilo je jasno da Senna i Aventador SVJ još i mogu da se porede (800 protiv 770 KS), dok je P1 sa svojim hibridnim pogonom od preko 900 KS, i dalje, ipak u nekoj drugoj kategoriji.

Đorđe Pavićević/TopSpeed