SAMO ZA ODABRANE: Audi RS4 Bronze Edition

Britanski ogranak Audija spremio je specijalnu, limitiranu ediciju od svega 25 primeraka modela RS4 Avant koja nosi naziv Bronze Edition

Sve veća popularnost tzv. specijalnih, limitiranih edicija koje su, naravno, naplaćuju znatno više u odnosu na standardne modele, inspirisala je mnoge proizvođače da u svoju ponudu uvrste makar jednog „specijalca“, a slobodu su dobili čak i pojedini ogranci da na svojim tržištima plasiraju ono što misle da će se najbolje „prodati“.

Britanski ogranak Audija je, nakon nedavno predstavljene Carbon Black i Vorsprung edicije, za svoje tržište predstavio i limitiranu seriju modela RS4 Avant koja nosi naziv Bronze Edition, a ograničena je na svega 25 primeraka.

Automobil odlikuje specijalna Vesuvius Grey siva boja i crni detalji, točkovi od 20 inča u boji bronze, crna kožna sedišta sa štepom u boji bronze, kao i brojni detalji u enterijeru od ugljeničnih vlakana, a za ljubitelje dobrog zvuka, tu je i Bang & Olufsen audio sistem.

Za pogon je zadužen već poznati 2,9-litarski V6 twin turbo koji oslobađa 450 konjskih snaga, a uz pomoć kojeg RS4 Avant Bronze Edition do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu. Ova edicija serijski stiže sa RS Sport izduvnim sistemom koji je kod „običnog“ RS4 opcija za koju se doplaćuje 1500 evra.

Kada smo već kod cena, treba reći da svaki od 25 primeraka ove edicije, u Velikoj Britaniji, košta 82.395 funti, odnosno 98.850 evra, kada se preračuna u nama poznatije novčane jedinice.

Đorđe Pavićević/TopSpeed