NOVI ČLAN PORODICE: Stiže McLaren Artura! (VIDEO)

McLaren je potvrdio da će naredne godine predstaviti novi hibridni model sa V6 motorom, po imenu Artura, koji će zameniti aktuelnu gamu Sports Series automobila

Gama supersportskih automobila sa logotipom McLaren ne prestaje da raste, te je, prema zvaničnoj potvrdi ovog britanskog proizvođača, za narednu godinu planiran još jedan novitet, ovaj put u vidu hibridnog modela po imenu Artura.

Kako je najavljeno, novi automobil bi, baziran na potpunoj novoj MCLA platformi, trebalo da pokreće hibridna jedinica sa benzinskim V6 motorom kao „srcem“ sistema što će značiti da je Artura ujedno treći hibridni model McLarena, nakon P1 i Speedtail.

The McLaren Artura is the purest distillation of everything that we have done to date. We poured every drop of our expertise in super-light engineering, extreme power, electrification and race-honed agility into its DNA to deliver a uniquely intense McLaren experience. Artura is the supercar for a new era.Find out more at https:/cars.mclaren.com/en/artura and to register your interest

Prema najavama, Artura bi bio pozicioniran između nedavno predstavljene GT serije modela i 720S iz tzv. Super Serije, gde su do sada bili McLarenovi automobili Sport Serije, kao što je 570S ili limitirani model 620R.

Đorđe Pavićević/TopSpeed