DOŠMINKAVANJE: Toyota predstavila restilizovani Camry

Manje od dve godine nakon svog debija na evropskom tržištu, Toyota Camry stiže u nešto „osveženom“ izdanju, pre svega kada je reč o opremi u enterijeru

Trenutno najveći model u Toyotinoj ponudi na evropskom tržištu, a da nije SUV ili MPV, jeste limuzina Camry, koja se na Stari kontinent vratila pre nešto manje od dve godine, nakon 14 godina odsustva, kao svojevrsna „zamena“ za „ugašeni“ Avensis.

Sada, japanski proizvođač predstavlja unapređenu verziju koja je sada vizuelno „usaglašena“ sa ostatkom game, pre svega, modelom Corolla, budući da je dobila drugačiji prednji „branik“ i gril zbog čega izgleda i nešto agresivnije.

Kada je reč o „zadnjici“, tu izmena gotovo da i nema, ali je Toyota zato ponudila nove aluminijumske naplatke od 17 i 18 inča, koji se mnogo bolje „slažu“ sa vizuelnim identitetom vozila. Ipak, najveće izmene kriju se u unutrašnjosti vozila...

Sada se u enterijeru nalazi infotejnment sistem sa touchscreen displejem, dijagonale 9,0 inča, kao što je to slučaj kod Corolle, RAV4 i novog Yarisa. Unapređen je i sam softver, koji je sad brži i lakši za korišćenje. Uz to, biće ponuđeni i novi materijali u enterijru, u kombinaciji drveta i titanijuma.

Pogonska jedinica ostaje ista - 2,5-litarski hibrid koji oslobađa 218. konjskih snaga. Cena restilizovane Toyote Camry još uvek nije poznata, ali se očekuje da će biti neznatno viša od aktuelne, koja u Srbiji startuje od 34.400 evra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed