U SUSRET JUBILEJU: Ferrari predstavio F1 bolid SF1000 (VIDEO)

Ferrari je prva od velikih ekipa koja je predstavila svoj novi bolid za predstojeću F1 sezonu, a automobil je dobio i posebnu oznaku SF1000

Ove godine, Ferrari će stići do izuzetnog jubileja – 1000. Grand Prix trke u svojoj istoriji, te je u tu čast, i novi bolid poneo naziv SF1000 (Scuderia Ferrari), dok je prošle godine automobil imao oznaku SF90, u čast 90 godina kompanije Ferrari.

Na prvi pogled, kod prikazanog SF1000, nekih velikih razlika u odnosu na SF90 nema, osim manjih izmena kada je reč o deflektorima vazduha iza prednjih točkova (tzv. bargeboards), a i „ajkulinu peraje“ je sada nešto duže i izraženije.

Glavni sponzori su ostali isti, baš kao i sada već karakteristična mat crvena boja karbonske „školjke“. Vozačka postava takođe je nepromenjena – Sebastian Vettel (Nemačka) i Charles Leclerc (Monako).

Sa istom organizacionom strukturom i Mattiom Binottoom na čelu tima, u Ferrariju nadaju da je upravo ova sezona u kojoj će prekinuti „sušu“ od 2007. godine kada je Raikkonen poslednji put doneo titulu ekipi iz Maranella.

#SF1000 #Seb5 #Charles16 #essereFerrari

Đorđe Pavićević/TopSpeed