POVRATAK U FORMU: McLaren predstavio F1 bolid MCL35 (VIDEO)

Uprkos slabim rezultatima unazad nekoliko godina, McLaren je sve uporniji i istrajniji u nastojanju da se vrati na stare staze slave, a u sezonu 2020 ulazi sa novim bolidom MCL35

Iako je daleko od stare slave, koju je stekao sa Hondinim, a zatim sa Mercedesovim motorima, McLaren u partnerstvu sa Renaultom (nakon što je saradnja sa Hondom raskinuta) nastoji da se vrati na staze uspeha.

U tom cilju, predstavljen je potpuno novi bolid MCL35, koji bi trebalo da bude još uspešniji od prethodnika MCL34, sa kojim je prošle godine McLaren uspeo da osvoji četvrto mesto u poretku konstruktora – iza velike trojke Mercedes, Ferrari i Red Bull, a ispred fabričke ekipe Renault.

I ove godine, za pogonsku jedinicu je zadužena francuska kompanija, koja najavljuje više snage uz veću ekonomičnost, i naravno, veću pouzdanost. Zadržana je i aktuelna vozačka postava – Carlos Sainz Jr. i Lando Norris.

Ono što će mnogi primetiti jeste livreja automobila, koja je sada od čisto narandžaste, evoluirala u narandžasto-plavu, na prvi pogled veoma sličnu kombinaciju boja koju je sredinom 2000-ih imala fabrička ekipa Renaulta.

Watch our car 2020 launch, live from the McLaren Technology Centre. See the MCL35 unveiled and hear from Carlos Sainz, Lando Norris, and team principal Andreas Seidl.#FearlesslyForwardSubscribe and be the first to watch exclusive content from the Official McLaren YouTube channel: https://www.youtube.com/user/Official...App Store | https://apps.apple.com/gb/app/mclaren...Google Play | https://play.google.com/store/apps/de...McLaren Website | https://www.mclaren.com/racing/ Facebook | https://www.facebook.com/McLaren.Racing Twitter | https://twitter.com/McLarenF1 Instagram | http://instagram.com/mclaren/ Pinterest | https://uk.pinterest.com/McLarenRacing/

Đorđe Pavićević/TopSpeed