POHOD NA TITULU: Red Bull F1 Racing predstavio RB16 (VIDEO)

Drugi tim, nakon Ferrarija, koji je predstavio svoj automobil za predstojeću sezonu jeste Red Bull Racing

U novu sezonu, Aston Martin Red Bull Racing ekipa ulazi sa bolidom RB16, kojeg je juče predstavila, a nedugo zatim, prvi vozač ekipe, Max Verstappen je napravio prve krugove sa njim na stazi Silverstone.

Tim iz Milton Keynesa i ove sezone koristi Hondine pogonske jedinice, koje su, prema najavama, još snažnije nego li prošle sezone i koja bi trebala da bude jedan od ključnih faktora u pariranju Mercedesovim i Ferrarijevim automobilima.

Vozačka postava ostaje ista i u sezoni 2020, što će reći Max Verstappen i Alexander Albon, uz logično, glavnog sponzora Red Bull, s tim da je upitno kako će se dalje razvijati saradnja sa Aston Martinom, čiji se logo i dalje pojavljuje na “repnom” spojleru, kao i u nazivu ekipe.

The RB16 made its track debut at Silverstone as Max Verstappen charged out with the full race livery to start our 2020 season.

Podsetimo, protekle sezone, Red Bull i Max Verstappen ostvarili su tri pobede i dve pol-pozicije, a pobedom na Velikoj nagradi Austrije, Honda se vratila na staze slave, sa kojih je odsustvovala još od 2006. godine, kada je Jenson Button trijumfovao na Hungaroringu, vozeći Lucky Strike Hondu RA106.

Đorđe Pavićević/TopSpeed