ODBRANA PORETKA: Mercedes predstavio F1 bolid W11

Nakon Ferrarija, Red Bull Racinga i McLarena, red je došao i na šampionsku ekipu Mercedes-AMG Petronas da predstavi svoj bolid za predstojeću sezonu šampionata Formule 1

Novi automobil nosi oznaku W11, a ukoliko se pokaže dominantnim i ove godine, kao njegovi prethodnici, nadmašiće rekord Ferrarija po broju uzastopnih šampionskih titula u poretku konstruktora, budući da je od 2014. godine i uvođenja V6 hibridnih jedinica, „trokraka zvezda“ uzela sve titule na raspolaganju.

Takođe, ukoliko ponovo osvoji dvostruku „krunu“, Mercedes će time postati jedini tim u istoriji F1 kojem je to pošlo za rukom čak sedam puta uzastopno. Uz to, Hamilton ima šansu da ove sezone dostigne legendarnog Michaela Schumachera po broju pobeda, ali i po broju šampionskih titula.

Vozačka postava ostala je nepromenjena, što će reći aktuelni šampion Lewis Hamilton i prošlogodišnji vice-šampion, Valtteri Bottas. Nepromenjen je i glavni sponzor, malezijska petro-hemijska kompanija Petronas, a ove godine, potpisan je ugovor o sponzorstvu i sa britanskom hemijskom kompanijom Ineos.

Nakon predstavljanja, Bottas je na stazi Silverstone odvezao prve krugove u novom W11 bolidu, da bi mu se nešto kasnije, priključio i aktuelni šampion, Lewis Hamilton.

Đorđe Pavićević/TopSpeed