MotoGP Virtual Race 5 Silverstone: Lorenzo ubedljiv na svom debiju! (VIDEO)

U nedelju je održana peta virtuelna trka MotoGP šampionata, na kojoj je, u svom debitantnskom „virtuelnom“ Wildcard nastupu trijumfovao Jorge Lorenzo

Iza nas je i peta po redu trka virtuelnog MotoGP šampionata, koja je po broju „zvezda“ do sada možda bila najslabija, budući da nije bilo ni braće Marquez, ni Rossija, ni Vinalesa, ali uzbuđenja nije nedostajalo, kako na startu, tako i tokom same trke i u finišu.

Ono što je interesantno jeste da je po prvi put, nakon povratka u Yamahu, za ovaj tim nastupio test-vozač Jorge Lorenzo, i to veoma ubedljivo, budući da je bio i najbrži u kvalifikacijama, a na kraju, uprkos izbacivanju sa staze od strane „kamikaze“ Nakagamija, ipak uspeo da se probije do prve pozicije.

Što je još zanimljivije, dobar deo trke, u vođstvu je bio upravo Nakagami, koji je nakon „torpedovanja“ Lorenza, uspeo da obiđe i Quartarara, koji je po ko zna koji put preterao i pao. No, i Japanac je u jednom trenutku izgubio koncentraciju i pao, nakon čega je na čelo trke izbio Tito Rabat.

Bivši šampion Moto2 klase tek je u finišu trke prvo mesto morao da prepusti bržem Lorenzu, ali se nije predavao do linije cilje i ovim ostvario svoj prvi podijum u MotoGP, pa makar bio i virtuelni! Quartararo je, i pored još jednog pada, na kraju ipak uspeo da stigne treći i zabeleži svoj prvi virtuelni podijum.

Veliko razočarenje bio je Francesco Bagnaia, za kojeg se očekivalo da će biti najveći kandidat za pobedu, a koji je, međutim, imao više nego bledo izdanje u Silverstone, sa nekoliko padova. Start je još i obećavao, budući da je Pecco stigao do drugog mesta, iza Nakagamija, međutim, to je ujedno bio i zenit njegove nedeljne trke.

Get set for Silverstone, this Sunday the 31st of May at 15:00 GMT+2!Pack the sunblock and a raincoat, you never know what the weather will do, even in the virtual world!#VirtualBritishGP

Đorđe Pavićević/TopSpeed