POČELO ZAGREVANJE MOTORA: Оdbrojavanje pre DDOR BG Car Show i Motopassion

Ovogodišnji Salon automobila DDOR BG Car Show i 14. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme Motopassion, održaće se na Beogradskom sajmu od 19. do 25. marta

I ove godine, publika u Srbiji neće ostati uskraćena za sajamske manifestacije na temu auto-moto industrije. Noviteti, trendovi, mogućnosti i perspektive ove privredne grane, kao i pratećih, kako sa inostranog, tako i domaćeg tržitša biće prikazani na Beogradskom sajumu.

Naime, od 19. do 25. marta tu će se održati BG Car Show i 14. Međunarodni sajam motocikala, delova i opreme Motopassion. Ono što je značajno i pozitivno za publiku iz naše zemlje, ali i regiona je činjenica da se ova manifestacija odigrava nekoliko dana po zatvaranju jubilarnog 90. Salona automobila u Ženevi, što znači da će značajan broj premijera stići i u Beograd.

Ovogodišnji DDOR BG Car Show biće održan u tržišnim okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje za proizvođače, distributere, sajamske posetioce i potencijalne kupce mogu da budu zanimljiv orijentir. Jer, tokom 2019. prodata su 34.202 nova putnička i laka komercijalna nova vozila, oko 11 % više nego 2018. godini, kada ih je prodato 30.731, od tog broja najviše u aprilu, neposredno posle i "zaslugom" martovskog Međunarodnog salona automobila - čak 4.258.

Najviše putničkih vozila na srpskom tržištu prodala je Škoda (5.345 komada), bez onih koja su kupili policija i vojska, a slede FIAT (2.666) i Renault (1.709). U značajnom segmentu lakih komercijalnih vozila prvorangirani su FIAT (2.792), Dacia (862) i VW (698). Uzgred, indikativno je da su u istom periodu prodata i 1.584 kamiona, oko 400 više nego 2018. Zanimljivo da je tokom 2019. prodato je i 1.212 mopeda, 1.112 motocikala i 198 teških četvorocikala, tako da je godina završena sa ukupno 38.308 prodatih novih motornih vozila svih kategorija.

U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati reprezentativan broj izlagača iz sveta automobilizma i motociklizma, ali i onih u segmentu lakih privrednih vozila. Jedan od koncepcijskih imperativa ovih manifestacija je i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, pogotovo onih u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novim konceptima hibridnih i elektro pogona, te novim dostignućima sa bezbednosnog i ekološkog stanovišta.

Sajamska ponuda putničkih automobila i motocikala ne bi bila potpuna bez izuzetno obimnog segmenta terenskih vozila, kvadova, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće industrije, tuning opreme, ali i finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja...

Posetioci će moći da uživaju i u "izboru za Miss sajma", u pogodnostima "porodičnog dana", izložbi i paradi oldtajmera, tuning i sportskih vozila, izložbama dizajnera vozila, te u brojnim drugim edukativnim i zabavnim sadržajima, takmičarskim aktivnostima, test vožnjama ili nagradnim igrama, što će posetu sajmovima učiniti dodatno zabavnom, informativnom, poučnom i korisnom. Konačno, prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripremaju najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, kako bi za isti novac ponudili više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce.

Izlagački prostor za automobile će standardno biti hale 1 i 4, a premium brendovi će biti predstavljeni u hali 3. U halama 1A, 2A, 2B i 3A će, kao i do sada, biti prateća automobilska industrija, a Sajam motocikala će se održati u hali 2 nivo C.

TopSpeed Team