DANKE, FRANKFURT: Nakon 70 godina, Salon automobila u Frankfurtu se gasi! (VIDEO)

Ono što smo već neko vreme najavljivali, da će u eri digitalizacije i Interneta, klasični saloni automobila početi da „gube trku“, upravo se desilo, i to sa jednim od najvećih!

Salon automobila u Frankfurtu (Internationale Automobil Ausstellung - IAA), jedna od najvećih manifestacija tog tipa na svetu, koja se svake druge godine organizuje u jednom od najvećih gradova Nemačke (svake neparne godine, a svake parne Pariz), zvanično je zatvorio svoja vrata.

Razlog za ovaj potez jeste sve manja zainteresovanost i poseta, koja je u 2019. godini, u odnosu na 2017. opala za velikih 30 procenata, te da se mnogi proizvođači sada odlučuju na alternativne „nastupe“ i sve više izbegavaju skupe salonske manifestacije.

Kako je najavljeno, IAA konferencija koja se paralelno sa salonom održavala u Frankfurtu, nastaviće sa svojim postojanjem, ali u nekom drugom gradu. Za sada su u igri Berlin, Minhen i Hamburg, a koji će biti domaćin 2021. godine, uskoro ćemo saznati.

Aufbruch bedeutet manchmal auch Abschied. Für uns ist dieser Abschied nach fast 70 Jahren am Main sehr emotional. Wir werden diese Zeit nicht vergessen – und wer weiß, was die Zukunft bringt! #IAA #IAA21 #DankeFrankfurt

Đorđe Pavićević/TopSpeed